111 Gifs per animar, en català, les històries d’Instagram

Llengua Mallorca, de la Direcció Insular de Política Lingüística, presenta la campanya «111 gifs per a històries d’Instagram», una col•lecció de textos i imatges animats per compartir a les històries i als missatges directes d’Instagram

 

Llengua Mallorca ha llençat una nova campanya per dinamitzar l’ús del català a les xarxes socials, aquesta vegada concretament a Instagram. Així, aquest servei de la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca ha creat i ha posat a l’abast de totes aquelles persones que fan servir l’app una campanya nova que permet utilitzar gifs en català per acabar de vestir les històries de 24 hores de durada i que també es poden enviar com a missatge directe.

Els gifs animats, fotogrames de textos o imatges en moviment que es repeteix, serveixen per complementar els vídeos o les fotografies que volem compartir a l’espai d’històries de la xarxa social. També es poden aplicar al servei de missatges directes de l’app.

Després d’un treball de camp per saber quins són els gifs més populars i utilitzats a Instagram, la Direcció General de Política Lingüística n’ha dissenyat 111 d’imprescindibles: T’estim, Bon rotllo, Això és mel!, De franc, Esdeveniment, Meravella, Pell de gallina, El paradís, Obert, Tancat o Fins aviat, entre d’altres. Aquestes animacions es poden aplicar a diferents situacions i responen a múltiples necessitats de molts àmbits: personal, professional, publicitari, cultural, esportiu, tradicional, d’oci i lleure en general.

Usar els «111 gifs per a històries d’Instagram» és molt fàcil per a les persones que estan familiaritzades amb l’aplicació. Només cal entrar a la xarxa social i pujar la foto o el vídeo que es vulgui a l’espai d’històries i cercar les expressions animades al cercador GIF de la interfície. Introduint-hi les paraules clau 111 o llenguamallorca es despleguen els 111 dissenys que ha creat la Direcció Insular de Política Lingüística. També es pot cercar directament una paraula en concret.

A més, la Direcció Insular de Política Lingüística ha elaborat un vídeo tutorial en el qual s’explica on trobar-los i com funcionen.

Destacada: