Inici » Premis Mallorca de Creació Literària

Premis Mallorca de Creació Literària

Els Premis Mallorca de Creació Literària, creats pel Consell de Mallorca, es varen presentar l'octubre de 2004 al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà. Varen néixer l’any 2005 amb la finalitat de prestigiar socialment l'ús del català i promocionar-lo, com també per impulsar la creació literària en aquesta llengua,  objectius que continuen vigents actualment.

En un primer moment, s'instituïren dos premis, amb una convocatòria anual, en les modalitats de narrativa i de poesia. El 2007, a l'acte de lliurament dels Premis Mallorca, s'inclogué el Premi Teatre Principal de texts dramàtics. A partir de l'edició de 2008, i durant uns anys, també s’atorgà el Premi de Narrativa Juvenil. No es convocaren els Premis Mallorca del 2012 al 2015, però es recuperen el 2016, amb una nova filosofia que se suma a la de prestigiar la creació literària en llengua catalana: convertir el Consell de Mallorca en un veritable promotor cultural. Des de llavors, cada any es convoca una nova edició dels premis, amb la incorporació del premi d’Assaig el 2017.

Premis Mallorca de Creació Literària 2019

Els Premis Mallorca de Creació Literària 2019, instituïts pel Consell de Mallorca, tenen una dotació de 90.000 € i les modalitats següents:

Premi Mallorca de narrativa: 35.000 €

Premi Mallorca de poesia: 25.000 €

Premi Mallorca d’assaig: 30.000 €

La persona guanyadora es compromet a contractar una editorial per publicar l’obra i adquireix també el compromís que es distribueixi durant els primers sis mesos de 2020.

Els Premis Mallorca de Creació Literària són oberts a qualsevol persona física que hi vulgui participar.

Les obres que s’hi presenten han de ser originals i inèdites, escrites correctament en català, i no es poden presentar a cap altre concurs el veredicte del qual s’adopti entre l’1 de juliol i el 31 de desembre de 2019, ambdós inclosos.

Els jurats dels Premis han d’emetre un veredicte abans de dia 15 de desembre de 2019. 

Els Premis Mallorca de Creació Literària d’enguany es lliuraran en el marc dels actes organitzats amb motiu de la Diada de Mallorca.