Inici » Noticies » Dia Europeu de les Llengües 2020

Dia Europeu de les Llengües 2020

El Govern de les Illes Balears commemora la setmana vinent el Dia Europeu de les Llengües amb una sèrie d’activitats arreu de l’arxipèlag. El Dia Europeu de les Llengües se celebra el 26 de setembre i té com a objectius reivindicar la riquesa i la diversitat lingüístiques i fomentar l’aprenentatge de llengües a tot el continent. Les institucions de les Illes Balears s’afegeixen a aquesta celebració per fer valer la llengua catalana com a aportació al patrimoni lingüístic europeu. També per recordar que el multilingüisme present a societats com la nostra és una riquesa per als territoris. 

La celebració ha estat impulsada des de la Direcció General de Relacions Exteriors i la Direcció General de Política Lingüística. S’hi han sumat els consells insulars, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), l’Ajuntament de Palma i la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD). Durant tota la setmana es desenvoluparà l’agenda d’activitats organitzades per les diferents institucions. 

L’acte central serà la conferència del doctor i professor de dret de la UIB Antoni Llabrés al Parlament de les Illes Balears, sota el títol “Règim jurídic del plurilingüisme i drets lingüístics”. Es podrà seguir en directe per internet a diaeuropeullengues.caib.cat, on també es pot trobar tota la informació referent a la programació. 

Entre altres iniciatives que es faran en commemoració del Dia Europeu de les Llengües hi ha una penjada de banderoles a edificis de les institucions adherides, una conferència de Bel Zaballa titulada “El futur del català depèn de tu” o teatre i contacontes a diverses biblioteques de les Illes. 

Podeu consultar tots els actes programats a http://diaeuropeullengues.caib.cat

Destacada: