Inici » Noticies » Entrevistes als guanyadors dels Premis Mallorca de Poesia i Narrativa

Entrevistes als guanyadors dels Premis Mallorca de Poesia i Narrativa

Al programa Àrtic de Btv, podeu veure l'entrevista a Mireia Calafell, guanyadora del Premi Mallorca de Poesia, amb el poemari Nosaltres, qui (editat per La Breu edicions). 

Poeta de la fragilitat del cos i de la vida, Calafell escriu des de l’experiència i, en el seu nou llibre, reflexiona sobre qui som, i sobre la manca d’humanitat dels entorns asèptics, que ens aïllen com a individus. Un tema que cobra força en aquests temps de confinament, on la vida es veu i es viu a través d’una mascareta i uns guants de goma. Mireia Calafell parla de la importància de la poesia com a desllorigador d’una societat que ha de recordar que sent i que està viva

El seu nou llibre s’ha pogut aconseguir a les llibreries des de la setmana passada, quan els comerços s’han començat a obrir. Una bona ocasió de recuperar els valors que ens fan humans a través de l’escriptura.

___________

També podeu escoltar l'entrevista de Xisco Nadal a Miquel Esteve, guanyador del Premi Mallorca de Narrativa, amb l'obra El Misteri d'Arthur Rimbaud (editada per ,Univers) al programa Fons d'Armari d'IB3. 

A mig camí entre el thriller literari i la novel·la d'ambientació històrica, El misteri d'Arthur Rimbaud ofereix un seguit de capítols que el lector podrà llegir segons l'ordre que ofereix l'autor o el que ell mateix decideixi, amb un epíleg comú.

Sipnosi: després de la mort de Verlaine, el poema que li va regalar Rimbaud, La chasse spirituelle, va viatjar des de França a Reus, i de Reus a Móra la Nova, on va restar en secret sota una manisa del molí d'oli de la família dels Esteve. En Lluís Esteve rep l'encàrrec del seu avi Antoni de ser el curador secret del poema, un poema que en realitat és un grimori, com havia insinuat Verlaine amb "les agudes intuïcions psicològiques" i "estranys misticismes". En el transcurs de la novel·la descobrirem com Rimbaud va escriure el poema, i tot el seu periple.

Destacada: