Inici » Materials diversos

Materials diversos

 • 11 raons pel català: vídeo de Plataforma per la Llengua que convida la ciutadania a prendre consciència de la importància que el català té a la nostra societat.
 • 50 raons per fer marca en català: el català és una eina de màrqueting. 
 • A l'empresa en català!: empresaencatala.cat és una eina elaborada per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle per a totes aquelles empreses que vulguin introduir el català d’acord a la legislació i a una bona pràctica lingüística i que vulguin aprofundir o completar un pla d’actuació de l’ús del català en relació amb el consumidor i altres àmbits de l’empresa. Els continguts d’empresaencatala.cat tracten tant el vessant legal, el comercial com el de la responsabilitat social.
 • Cens d'entitats de foment de la llengua catalana: agrupa entitats privades sense finalitat de lucre, organitzacions sindicals i empresarials, col·legis professionals i altres corporacions de dret públic que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana, dins del seu àmbit d'actuació. 
 • El català, llengua per a tothom: vídeo que, amb una mirada en clau jove i positiva, mostra el català com a llengua competitiva i de futur, pensada per facilitar-ne la difusió viral. Es pot compartir per mitjà de les xarxes socials.
 • Gags Plataforma per la Llengua i Minoria Absoluta: llista de reproducció de YouTube, amb vídeos en clau d’humor sobre les actituds lingüístiques dels catalanoparlants.
 • InformeCAT 2020 - Plataforma per la Llengua: panoràmica de la salut del català a través d'un recull de 50 dades dels diversos àmbits que tenen una influència més gran per a la llengua.
 • I jo, què puc fer?: guia pràctica per promoure l'ús i la presència del català amb tot un seguit de suggeriments de petites accions que tots podem fer diàriament per defensar activament la nostra llengua en aquells espais on no hi és present.
 • La Dinamització Lingüística: eines, bases i estratègies: l’objectiu principal del volum és proposar bases, eines i estratègies orientades a facilitar la tasca de dinamització lingüística, principalment en el context de la llengua catalana. Aquest llibre, coordinat per la Universitat de les Illes Balears, s’adreça, sobretot, a professionals que es dediquin a la dinamització, però també a altres professionals dedicats a l’assessorament lingüístic, a l’educació o a la docència.
 • Lip dub per la llengua: iniciativa organitzada amb l'objectiu de reivindicar, d'una manera lúdica i original, el paper del català com a eina d'inclusió dels nouvinguts i llengua comuna.
 • Llengua i societat: espai de Barcanova amb els continguts següents: Les llengües del món: 1. La diversitat lingüística 2. La classificació de les llengües 3. Les llengües d’Europa 4. Les llengües romàniques; Sociolingüística de la llengua catalana: 1. La llengua com a fet social 2. La comunitat lingüística catalana 3. El marc legal 4. El coneixement de la llengua catalana
 • Mallorca m'agrada!: lloc web dedicat a la campanya "Mallorca m'agrada!" que inclou vídeos dels actes i lipdubs organitzats als pobles de Mallorca. L'objectiu de la campanya és recuperar l’autoestima dels mallorquins a partir de la revaloració dels elements d’identitat propis (llengua, gastronomia, paisatge, patrimoni, literatura, art, història i gent).
 • Taller de sensibilització lingüística: el taller "Tria el teu rol. No juguis sol" és un espai d'anàlisi i de reflexió sobre el canvi de llengua que fan alguns catalanoparlants en parlar amb un no catalanoparlant, que inclou recursos per afrontar aquestes situacions de contacte lingüístic.