Què feim?
Materials elaborats pel Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca
QUÈ BÉ QUE JA ETS AQUÍ!
El Consell de Mallorca, per iniciativa de la Direcció Insular de Política Lingüística, regala als infants que neixen a l’illa, en col·laboració amb els hospitals públics i privats, el seu primer llibre. Es tracta d’un conte que els dona la benvinguda a l’illa de Mallorca i els presenta, amb uns dibuixos atractius i un colorit alegre, els nostres costums i la nostra llengua. La il·lustradora ha estat Antònia Calafat, del despatx On Accent, de Santa Margalida.
FONETICAT
Material dissenyat pel Servei de Normailització Lingüística del Consell de Mallorca, per a persones catalanoparlants que vulguin perfeccionar la pronúncia.
MALLORCAT
Plataforma d’autoaprenentatge de llengua catalana. Amb aquest material podreu aprendre vocabulari a partir d’imatges, podreu veure com s’escriuen les paraules i també sentir com es pronuncien.
FRASEOLOGIA INTERACTIVA
Fraseologia.cat és una eina per cercar, per mitjà d’una paraula clau, solucions correctes, actuals i genuïnes d’expressions en català; s’ha elaborat a partir de l’anàlisi d’expressions que s’han localitzat en contextos diversos, com ara els mitjans de comunicació i les xarxes socials, i s’anirà ampliant amb les consultes que els usuaris poden fer arribar a través de la pàgina web.
EL CATALÀ A L'EMPRESA, TOT AVANTATGES
Díptic de la campanya per incentivar l'ús del català als petits comerços de Palma. A partir de la tasca de tres dinamitzadors, n’ha derivat una memòria, que, entre d’altres coses, mostra una fotografia de l’ús del català a la capital i ens ofereix pistes sobre quines han de ser, en el futur més immediat, les polítiques públiques de foment de l’ús de la llengua.
EL CATALÀ ALS BARS I RESTAURANTS
Díptic de la campanya per incentivar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit de la restauració, amb tots els recursos que ofereix la Direcció Insular de Política Lingüística per afavorir la presència del català als bars i restaurants.
SOSTENIBILITAT LINGÜÍSTICA
Col·lecció de recursos per donar a conèixer la realitat lingüística del català, amb consells pràctics per afavorir-ne l'ús i adoptar unes actituds lingüístiques favorables a l'ús de la nostra llengua en les diferents activitats de la vida diària.
EL CONSELL LINGÜÍSTIC
Els consells lingüístics són comunicacions breus que cerquen influenciar en l'ús de la llengua. S'estructuren en vuit apartats temàtics que recullen neologismes, rectifiquen d'errades, recuperen dites i paraules oblidades, arraconen barbarismes, aclareixen dubtes, presenten mots provinents d'altres llengües i expliquen curiositats lingüístiques.
DICCIONARI VISUAL
Primer contacte amb la llengua catalana mitjançant imatges que representen el vocabulari més quotidià. Editat pel Consell de Mallorca.
COL·LECCIÓ «LLOCS I MOTS»
Làmines de termes en català. Títols: 1. Assistència sanitària; 2. La consulta; 3. La recepció; 4. El menjador; 5. Bar i cafeteria; 6. El servei de neteja; 7. La fisioteràpia I; 8. La perruqueria; 9. La bugaderia; 10. La fisioteràpia II. L'esquelet humà; 11. La fisioteràpia III. Els músculs; 12. La podologia; 13. El magatzem; 14. El laboratori; 15. La radiologia; 16. La sala d'actes; 17. La biblioteca, 18. El vestidor. Vestuari; 19. La farmàcia; 20. El servei de manteniment; 21. La cuina.
VOCABULARIS BÀSICS EN CATALÀ PER A PROFESSIONALS DE LA RESTAURACIÓ
Col·lecció de targetes per millorar la utilització del català en el sector de la restauració amb els termes més freqüents de la seva feina. Aquest vocabulari bàsic ha estat editat per la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca i Plataforma per la Llengua en cinc llengües: vocabulari català-anglès, vocabulari català-castellà, vocabulari català-urdú, vocabulari català-xinès i vocabulari català-àrab.
20C, CRITERIS DE REDACCIÓ WEB
Guia amb els criteris bàsics per a les comunicacions institucionals als webs corporatius.
LLIBRE D'ESTIL PER ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ ORALS I ESCRITS
Editat pel Consell de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears.
A LA RESIDÈNCIA, EN CATALÀ
Guia perquè el personal que atén gent gran a les residències pugui incrementar la capacitat d’expressió i de comprensió en llengua catalana a fi d’apropar-se més a les persones usuàries.
INFORMCAT
Butlletí fet pel Servei de Normalització Lingüística per donar a conèixer tant les actuacions del nostre servei com altres notícies relacionades amb la llengua.
LLENGUA SOCIAL
Fitxes per a la revista digital Alimara (publicació de temàtica relacionada amb els serveis socials que gestiona el Servei de Planificació i Documentació de l’IMAS), elaborades per la Secció de Dinamització del Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca, amb la finalitat de fomentar un bon ús del català en l'àmbit dels serveis socials i fer-hi servir el vocabulari específic.
GUIA D'ESTIL DE LLENGUATGE NO SEXISTA
Eina pràctica amb indicacions per utilitzar una llengua i unes imatges que assegurin la no discriminació entre dones i homes.