El Consell de Mallorca lliura els Premis Mallorca 2023

El Consell de Mallorca ha lliurat, aquest dimecres 29 de novembre, els Premis Mallorca 2023 de Creació Literària i Fotografia Contemporània al Teatre Principal de Palma.

El Premi de Creació Literària guardona les millors obres inèdites en llengua catalana que s'hi presentin en les modalitats de narrativa, poesia, assaig, textos teatrals i literatura infantil il·lustrada. El Premi de Fotografia Contemporània, altrament, té per objectiu guardonar el millor projecte i consolidar com a disciplina artística aquesta modalitat de fotografia.

L’acte ha comptat, enguany, amb actuacions musicals de Mar Vives i Sergio Llopis, a més dels espectacles dels dimonis de Kinfumfà, la batucada Batu-al món i el ballet de Francisca Tomàs. La gala ha estat ambientada en l’enfrontament entre el bé i el mal: un clàssic de la literatura. 

Hi han competit 276 obres literàries i 56 projectes d’artistes de sis països diferents s’han presentat al premi de fotografia contemporània.

Guardonats

Els guanyadors dels Premis Mallorca 2023, han estat els següents:

  • Premi Mallorca de literatura infantil il·lustrada (10.000 €): Àgata Gil i Núria Figueras, per l’obra El melic d’en Frederic.
  • Premi Mallorca d’assaig (19.000 €): Miquel Vidal, per l’obra Identitat i autogovern. Les Illes Balears a la Transició democràtica.
  • Premi Mallorca de poesia (15.000 €): Pere Perelló, per l'obra Aspra és la terra i altres poemes.
  • Premi Mallorca de textos teatrals (10.000 €): Neus Nadal, per l'obra  Kiken_2023.
  • Premi Mallorca de narrativa (25.000 €): Marta Grau, per l'obra Deixa’m anar. 

Més informació sobre els premiats: https://llenguamallorca.cat/guanyadors-2023

A més dels reconeixements literaris, també s’ha lliurart el Premi Mallorca de fotografia contemporània 2023. El projecte Veñen corvos voando baixo, de Tono Arias, ha estat el seleccionat.

 

Destacada: