Diploma Universitari de Legislació Lingüística i Drets Lingüístics
El dilluns 3 de maig arrenca la segona edició del Diploma Universitari de Legislació Lingüística i Drets Lingüístics que organitza la Fundació Universitat Empresa de les Illes Balears, en el marc de la seva programació de títols propis.
La Fueib organitza aquesta segona edició després de l’èxit de la primera, celebrada el passat mes de novembre, en què les inscripcions duplicaren les places oferides i es formà una llarga llista d’espera.
El Diploma està dirigit per Antoni Llabrés i Maria Ballester, professors del Departament de Dret públic de la UIB, i s’hi abordaran temes com l’estatuts d’oficialitat de les llengües i les seves conseqüències, el model lingüístic constitucional, el règim juridicolingüístic de les Illes Balears, amb especial incidència en els usos lingüístics i institucionals, l’ensenyament o la funció pública.
Hi intervenen Eva Pons, professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona i directora de la Revista de Llengua i Dret, i la professora Vicenta Tasa, professora de Dret Constitucional i Directora de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València, que oferiran una panoràmica del marc legal de la llengua catalana a Catalunya i al País Valencià, respectivament, o Albert Villaverde, director de la nova Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics (ODDL), de creació recent. Des de l’àmbit de les Illes Balears, a més dels professors Antoni Llabrés i Maria Ballester, formen part del quadre docent, Lluís Segura, director de l’Institut d’Estudis Autonòmics de les Illes Balears, i Bartomeu Colom, professor de Dret Administratiu i advocat. En aquesta segona edició, a més, s’hi incorpora Isidor Marí, membre de la Secció Filològica de l’IEC, que parlarà dels models comparats en la gestió del plurilingüisme, com Canadà, Bèlgica o Suïssa.
S’ofereixen 25 places: 20 per a Mallorca i 5 per a Menorca, Eivissa i Formentera. Les sessions a Mallorca seran presencials (Edifici Sa Riera, de la UIB) i per als estudiants de Menorca, Eivissa i Formentera es podran seguir via Zoom, i tendran lloc tots els dilluns (3, 10, 17, 24 i 31) del mes de maig a partir de les 16 h.
Igual que en la primera edició, el Diploma comptarà amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Govern. El termini de matrícula finalitza el 27 d’abril.